Sonntag, 23. März 2008

Uskrsla Ljubav

Zar ne osjećaš proljeće u svojem srcu? Uskrs je vrijeme ljubavi, vrijeme buđenja, vrijeme pupanja novog života, začuh u ovom svitanju topli glas LJUBAVI.
Uskrsnuće je u tvome srcu, šapuću maleni zečići, cvrkuću ptice, treperi vjetar.

Ako ne osjećaš radost, ako se ljubav skrila u maglovitom sjećanju, ako misliš da te je sreća napustila , ako više ne vjeruješ u sama sebe i u ljude,

ako...............

danas je dan koji slavimo već stoljećima,
dan uskrsle LJUBAVI,
dan okrunjenja, kraljice snova,

dan u kojem život donose golubice mira i on kapa s neba, dolazi kočijom okićenom cvijećem, pupoljcima ljubavi.

Danas odloži sve tmurno, mrsko, otrovno, mračno i pusti LJUBAV da te omami
ljepotom nekog davno zaboravljenog sna.




Osmjehni se jutru uskrsnuća i osjetit ćeš kako je čarobno ovo jutro. Vani pred tvojim vratima se priroda smije. Neki maleni ježić se možda skrio u tvom vrtu i nosi ti na poklon simbol života u kojem se skrila tvoja ljubav. Pokucaj na ljusku, u njoj možda spava tvoj san.


Smjeh se spustio u tvoj san, osmjeni se jer priroda se u proljeće uvijek smije, priroda te zove, osluhni, smjeh dolazi s neba i slijeva se pupoljke i tek ozelenjelo lišće. Slušaj kako raste trava i čuti ćeš glas istine. Ljubav je jutros raširila svoje ruke. Ustani iz noći svoje obeshrabrenosti i umor će nestati iz tvoga srca, ovo jutro je puno sunca, puno ptica i cvijeća. Probudi se iz zimskoga sna toga svoga nevesela bivanja, zakorači u novo proljeće.
Ustani kao nekada kad si još bila djete veselja i sreće, prošeći vrtom u ovom svitanju i potraži skrivene simbole života. Zaviri u grm tek procvalih cvjetova iz svakog popljka će ti se nasmješiti jedan od tvojih već zaboravljenih snova. Maleni zeko je noćaš poklanjao snove i skrivao ih u djelove tvoga srca.
Nasmješi se jutros, rastopi smijehom led sa smrznuta srca i učini ga spremnim za Ljubav.






U starom obiteljskom fotoalbumu pronađoh desetljećima skupljane Uskrsne čestitke. Prošetah godinama, prisjetih se djetinjstva i vjerovanja u malenog Zeku koji je skrivao moje izgovorene želje u vrtu mojih djedova. Sada u mislima sjedam u vlak koji me nosi u proljeće i smijem se jer sam osjetila koliko je ljepote skriveno u mojim sjećanjima, osmijehujem se danu koji se rađa, suncu koje se nazire na istoku i najavljuje mi uskrsnuće LJUBAVI.

2 Kommentare:

Anonym hat gesagt…

sretan Uskrs!

uskršnji je post pisan s nadahnućem a antikne su uskrsne čestitke dostojne svake kolekcije ...

lijepo provedi blagane.

ru

Anonym hat gesagt…

Draga Dinaja sretan Uskrs tebi i tvojoj obitelji!