Sonntag, 4. Mai 2008

In memoriam

Božidar- Boško Panić 14. 04. 1928- 01. 05. 2008

Bilo je proljeće 1975. Tada sam stanovala u jednoj maloj ulici i jednom malom gradu u zemlji runolista, satova, sireva i čokolada. Ispred kuće je bila benzinska crpka s koje se mogao samostalno točiti benzin. Sjećam se tog sunčanog proljetnog jutra i visokog nasmiješenog čovjeka koji je stajao pored crpke i razgovarao sa dječakom. Srce mi je zaigralo jače..........čula sam materinji jezik. Božidar- Boško Panić je razgovaro sa svojim sinom Darkom i veselim glasom mu objašnjavao postupak novonastale tehnologije samostalnog točenja na račun.

To je bio početak jednog dugogodišnjeg prijateljstva, prijateljstva koje je nakon trideset i tri godine prekinuto Boškovim odlaskom zauvjek.

Dragi moj Boško tvoja sunačana dobrota će zauvijek ostati pohranjena u mom srcu i mom sjećanju. Jedno mjesto za stolom na sljedećim rođendanskim slavljima će zauvjek ostati prazno i nedostajt će mi tvoje dosjetke, nedostajat će mi tvoj smijeh i tvoja nesebična ljubav koju si poklanjao svima nama. Još uvijek čujem tvoj glas i tvoje rečenice koje su često počinjale sa

"Moja Mirjana.............."

Draga Mirjana suosjećam s tobom i jedino što ti mogu pokloniti u ovom, tvom najtežem, trenutku je obećanje da će Boško zauvjek ostati u mom srcu kao znak, kao simbol bezgraničene ljubavi.

" Sve baš, sve je mrtvo: oči, dah i ruke,

Sve, što očajanjem htjedoh da oživim

U slijepoj stravi i u strasti muke,

U Dvorani kobnoj, mislima u sivim.

Samo kosa tvoja još je bila živa,

Pa mi reče: - Miruj ! U smrti se sniva."

A.G. Matoš

Dijana i Zdenko

Kommentare:

Anonym hat gesagt…

Neki nas ljudi svojom dobrotim prate citav zivot. Takav je bio i tvoj prijatelj i ljiepo je da si mu u spomen stavila upravo Matosa.
Svatko od nas neumitno ide kraju svoga puta. Za nekime ostane svjetlost, a netko pak nestane bez traga.
Bozo ce sigurno jos dugo svijetliti u tvome zivotu
Pozdrav u u Teutino ime

sewen hat gesagt…

Ovo je dirljivo, ovo je lipo, ovo me slomilo....malo, samo malo.....

dinaja hat gesagt…

bio mi je kao otac.....najbolji prijatelju u ovoj stranoj zemlji u kojoj sam sagradila dom........hvala na komentaru dragi Sewene......
kada umre ČOVJEK poremeti se ravnoteža u univerzumu..ali samo ako umre ČOVJEK

Anonym hat gesagt…

teško je izgubiti prijatelja ...
laka mu zemlja i pokoj vječni ...

ru